Boottochten door West Afrika.

Je maakt bij deze reis meerdere boottochten door de ongerepte natuur.

Afhankelijk van je groepsgenoten en jezelf wordt voor iedere tocht afspraken gemaakt over de route en de duur. Er kunnen dagtochten en meerdaagse tochten worden gemaakt.
Er wordt gekozen voor verschillende delen van de rivier de Mouhoun (voorheen de Volta) waarbij er stroomafwaarts wordt gevaren. We varen met traditionele vissersboten en kunststof kajaks. Je roeit zelf, tenzij je aangeeft dit niet te willen of te kunnen. ’s Nachts overnachten we bij een dorp aan de kant van de rivier of we worden opgehaald door een auto en overnachten in een eenvoudig kampement of pension.

Het terrein is overwegend savanne, d.w.z. struiken, lage bomen en een overwegend zand- en rotsachtige ondergrond. De omgeving kan verder bestaan uit heuvels, rotsen, rivieren en woestijnachtig terrein.
De begroeiing is mede afhankelijk van het seizoen: regenperiode (juni t/m september) veel groene ondergrond en meer beken en bredere rivieren, droge periode (november t/m april) minder groen en water.
In de regenperiode is de luchtvochtigheid hoger en daardoor kan het benauwd zijn. Er is nu wel meer afwisseling in temperatuur overdag en de bewolking geeft meer schaduw.
Rond december is het altijd droog en koelt het ’s nachts af tot zo’n 15 graden. Aangenaam koel, maar je moet wel met warme kleding en een deken slapen. Veel zon en weinig muggen.
In de maand april is de heetste periode. ’s Nacht blijft het zo’n 30 graden. Weinig muggen en de grootste kans om dieren te zien.

De basisovernachting is in een comfortabele omgeving met bed, water, toilet en mogelijkheden tot koken of aanschaffen van maaltijden. Bij de eendaagse tochten kom je hier ’s avonds terug.
Bij de meerdaagse tochten is de overnachting afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke. Dit kan een eenvoudige hut zijn, een tent of en hangmat. Eten en drinken zal meegenomen moeten worden of ter plekke gevonden worden en zal dus eenvoudig en minimaal zijn.
Je bagage moet je voor een deel zelf meenemen en wordt voor een deel door begeleiders in een auto meegenomen.

De boottochten kunnen goed worden gecombineerd met wandeltochten.