Geslaagde rondreis door Ghana.

In januari 2018 heeft Thiosane Travel met in totaal 6 personen een rondreis gemaakt door Ghana. Een intensieve reis van 2 weken met de oude maar stoere Landcruiser van de organisatie.

Alle hoogtepunten van het land zijn bezocht: Mole National Park, Tamale, Kumasi, Bosumtwe Lake, Kakum National Park, Elmina slavenfort, Atlantische kust, hoofdstad Accra, Akosombo Volta dam met het Volta meer, Tagbo Falls in het berggebied in het Oosten met daarbij het hoogste punt van Ghana.

De keuze voor zoveel locaties in een relatief korte tijd, maakt dat er sommige dagen veel gereden moest worden, maar het was het zeker waard. Een ander aspect dat de tocht nog intensiever, maar ook nog interessanter maakte, was dat de groep is begonnen en geëindigd in Burkina Faso.

Hier het verslag van Anja, een van de reizigers van deze groep.

Een impressie

Reizen met Thiosane travel was een groot avontuur. Het was niet alleen het reizen, het waren de voortdurende bespiegelingen met Marlon die deze reis zo bijzonder hebben gemaakt. Hij snapt het leven in Afrika, zonder oordeel, vertelt hij zijn kijk op het leven daar.

Je leert anders kijken, zonder oordeel maar vrij, zonder vergelijking met het westen maar puur vanuit Afrikaans perspectief. Ik heb zoveel leren begrijpen en dat heeft mijn leven verrijkt.  Afrika is mij niet onbekend ik heb er gewoond en gereisd maar deze reis heeft weer nieuwe inzichten opgeleverd.

Daarnaast was het een groot avontuur om vanuit Burkina naar Ghana te reizen een spannende roadtrip door een afwisselend landschap met iedere dag een nieuwe horizon. Met verschillende slaapplekken van een prachtige lodge aan zee tot een overnachting bij een missiepost. National parcs, watervallen, jungle en gortdroge vlaktes, apen en olifanten, prachtige traditionele dorpen. Prachtige ontmoetingen. Nooit saai maar altijd anders. Ik ben 15 dagen in Afrika geweest maar het leken wel 15 weken.

Marlon levert geen standaard aanbod maar afwisseling en een kijkje in het echte leven.