Ghana tour Accra – Accra 9 dagen

Kosten : 1300 à 3200 euro per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers.

De prijs is inclusief: organisatie, begeleiding door een medewerker van Thiosane Travel, transport met auto of openbaar vervoer, excursies (zoals van tevoren in het programma vastgelegd, excursies die tijdens de reis worden toegevoegd moeten in overleg bij worden betaald).

De prijs is exclusief: overnachtingen en maaltijden, vlucht, visum en eventuele vaccinaties.

 

Dag 1  (200 km, 4 uur)

Vanuit Accra rijden we naar Biakpa, een dorpje in de bergen en bossen van de Volta regio. Onderweg bezoeken we bij Atimpoku de beroemde Volta-dam en het museum in Ho met traditionele kust, een batik centrum en het dorpje Kente, bekend van de prachtige geweven gewaden.

Logies in het rustieke Mountain Paradise met prachtig uitzicht over de groene bergen.

Dag 2  (25 km)

In de ochtend gaan we wandelen onder begeleiding van lokale gids door de bossen naar de Kulugu rivier. s’ Middags bezoek aan Tafi Atome, een dorpje omgeven door bossen, waar Mona aapjes vreedzaam samenleven met de dorpsbewoners.

Dag 3  (550 km, 11 uur, met veerboot)

’s Ochtends heel vroeg vertrek naar Mole National Park. Onderweg met een veerboot over een zijarm van de Voltadelta.Overnachting in Mole Hotel.

Dag 4

Excursie in Mole National Park.

Dag 5 (400 km, 7 uur)

Tocht naar Lake Bosumtwe bij Kumasi. Onderweg bezoek aan de moskee van Larabanga.

Overnachting in een hotel bij het meer van Bosumtwe.

Dag 6

Bezoek aan Kumasi: Kejetia (grote markt), National Cultural Centre met een voorbeeld van een Ashanti dorp; Manhyia Paleis en aangrenzend museum geeft een beeld van hoe de koning van de Ashanti, de Asantehene, leeft; het Okomfo Anoyke Teaching Hospital en bezoek in dat medisch centrum het museum dat is gewijd aan het Okomfo Anoyke Zwaard, een belangrijk Ashanti monument.

Dag 7 (200 km, 4 uur)

Trip naar Cape Coast. Aan het eind van de dag bezoek aan het slavenfort van Elmina.

Dag 8

Bezoek aan Kakum National Park.

Dag 9 (150 km, 3 uur)

Trip naar Accra.

Totaal 1325 km.