Kosten en duur van de stage.

De kosten.
Je betaalt 200 euro inschrijfgeld en tijdens je stage 70 euro stagekosten per week. Dit laatste is voor de vergoeding van je verblijfadres, stagebegeleider en organisatiekosten in Burkina Faso.
Je logies zijn op basis van een tweepersoonskamer die je met een ander deelt. Tegen een meerprijs van 20 euro per week kun je een eigen kamer krijgen. De keuze voor een kamer is mede afhankelijk van de beschikbaarheid.

Overige kosten:

  • visum Burkina Faso ongeveer 100 euro (70 euro visum, 30 euro administratiekosten).
  • Medische kosten ongeveer 100 à 150 euro (vaccinaties, malariamedicatie).
  •  Frans les 100 euro (40 uur les in de eerste twee weken van je verblijf in Burkina Faso). Dit is niet noodzakelijk als je de basiskennis van het Frans beheerst.
  • Van de hoofdstad Ouagadougou naar Bobo Dioulasso bij aankomst (of retour bij vertrek) 75 euro (inclusief begeleider, overnachting in hotel, maaltijden en transport).
  •  Eten en drinken ongeveer 5 euro per dag. Uitgangspunt is dat je zelf of samen met je reisgenoten de maaltijden verzorgt.
  •  Excursies in Burkina Faso voor 25 à 40 euro per persoon per dag, afhankelijk van de duur, afstand en logies. Groepsexcursies kunnen goedkoper zijn.

Duur van de stage.
Je bepaalt in eerste instantie zelf de duur van je stage, maar wij adviseren de duur van minimaal 4 maanden. De eerste maand wordt normaal gesproken vooral besteed aan het leren van de taal, het kennen van het land, de bevolking en je werkplek. In de tweede en derde maand zal je meer aandacht kunnen hebben voor het vergroten van je vakkennis en een beter vervolg geven aan het uitwerken van projecten.