Burkina Faso tour 14 dagen.

 

De prijs van de tour is afhankelijk van de samenstelling van het programma, de keuzes voor de logies en het aantal deelnemers.  

Dag 1

’s avonds aankomst op het vliegveld van de hoofdstad Ouagadougou. Een begeleider van Thiosane Travel haalt je op en neemt je mee naar hotel La Liberté, een eenvoudig maar voor Afrikaanse begrippen comfortabel hotel waar je de nacht doorbrengt.

Dag 2

’s Ochtends ontbijt in het hotel en dan met de bus of auto in een reis van ongeveer 6 uur naar Bobo Dioulasso waar je in de loop van de middag in het gastenverblijf van Thiosane Travel aankomt en je je intrek kunt nemen in je kamer.

De reis geeft, door alles dat je onderweg ziet, al een goede indruk van het land en zijn bewoners.

Dag 3

Een eerste verkenning van de omgeving rond het gastenverblijf en een eerste bezoek aan het centrum van Bobo Dioulasso. Optioneel: een bezoek aan de oude stadswijk.

Dag 4

’s Ochtends bezoek aan het dorp Koro op een kwartier rijden van Bobo Dioulasso. Gecombineerd hieraan ook op visite bij Ibrahim, de zoon van een hoofd van het dorp en zijn gezin. Hierna een wandeling langs de rivier bij het dorp, door het mangobos naar het heilige gebied bij de waterval. ’s Middags een tour door een aantal wijken van Bobo Dioulasso.

Dag 5

Excursie Banfora. ’s Ochtends naar de watervallen van Karfiguela om te wandelen en te baden. In de loop van de middag naar het kamp van Tengrela waar we ’s avond op het meer in been bootje bij ondergaande zon de nijlpaarden bekijken. Overnachting in het kamp.

Dag 6

Naar Sindou en Niansogoni. Een rit van 2 uur, deels over onverharde weg naar het dorpje Niansogoni. Hier aangekomen te voet verder met een klim van ruim een uur naar de top van de heuvel waar de goed bewaarde overblijfselen zien van het oude rotsdorpje. Aan het eind van de dag terug naar Bobo Dioulasso.

Dag 7

’s Ochtends naar la Guingette. Een wandeling door het tropische bos en daarna zitten en baden bij de rivier. Eind van de dag op bezoek bij een Afrikaanse familie waar we samen koken en eten.

Dag 8

Excursie naar Gaoua. ’s Ochtends vertrek en in de loop van de ochtend de militaire grotten van Diebougou bezichtigen. In de loop van de middag intrek in het hotel in Gaoua. Aan het eind van de middag het stadje bezichtigen. ’s Avonds maaltijd en daarna overnachting in het hotel.

Dag 9

’s Ochtends over de onverharde weg naar het koninkrijk Obiré en de ruïnes van Loropéni. Halverwege de middag terug naar Bobo Dioulasso waar je aan het begin van de avond bij Marlon thuis aankomt.

Dag 10

Rustdag in Bobo met de gelegenheid om wat te struinen door de stad, inkopen te doen, te zwemmen of een wandeling in de “brousse” (natuur) te maken.

Dag 11

Excursie naar Boromo. Vertrek in de ochtend om bij Boromo een Peul-familie thuis te bezoeken. In de loop van de middag naar het campement Caisedra voor een overnachting in de natuur bij de rivier de Mouhoun in afwachting van de olifanten die daar regelmatig te zien zijn.

Dag 12

’s Ochtends wandeling en ’s middags een boottocht over de rivier de Mouhoun door het natuurgebied

Dag 13

’s Ochtends naar Ouagadougou. Aankomst rond het middaguur. ’s Middags bezichtiging van de markt en de beeldtuin.

Dag 14

’s Ochtends een bezoek aan de beroemde beeldentuin. ’s Middags een wandeling door het grote stadspark en langs het stuwmeer. ’s Avonds laatste maaltijd samen en daarna naar het vliegveld voor vertrek