Rondreis Benin, Togo, Ghana.

In maart 2019 een mooie rondreis gemaakt met 4 Nederlandse dames. We hebben veel gezien, veel gereisd en daarnaast ook veel ontspannen en genoten van de natuur en de rust.

Het verslag van een van de reizigers:

In maart dit jaar een reis van twee weken gemaakt door Benin, Togo en Ghana. Samen met mijn oudste dochter en nog twee anderen.

Het was niet de eerste keer dat ik met Marlon op reis ging. Wat ikzelf prettig vind aan de reizen van Marlon is dat er in overleg veel mogelijk is. De reis wordt zoveel mogelijk aan je eigen wensen en interesses aangepast.  De flexibiliteit van het ter plekke aan kunnen passen van het reisschema en de grote kennis van de Afrikaanse cultuur van Marlon vind ik ook heel fijn.

Verder heeft Marlon veel contacten bij de lokale bevolking en daardoor kom je  ´bij de mensen thuis´. Natuurlijk zijn we het wel, maar ik heb daardoor niet echt het gevoel toerist te zijn die van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt wordt geloodst.

Veel afwisseling deze reis: van lekker luieren aan het strand, de chaos van de plaatselijke markten, bezienswaardigheden bezoeken, gidsen bij wie je thuis een kijkje mag nemen, en een  bezoek aan een fort  uit het koloniale tijdperk in Cape Coast, heel indrukwekkend!

En nog zoveel meer.

Ik vind dat je van reizen altijd veel leert, maar het reizen in (West) Afrika verandert je kijk op de wereld is mijn persoonlijke ervaring. Ik heb een fantastische reis gehad, genoten en weer  heel veel mooie en waardevolle herinneringen mee terug genomen naar huis.

https://west-afrika.waarbenjij.nu/reisverslag/5048346/nog-een-paar-dagen