Wandelen, boottochten en klimmen.

Hou je van actieve en avontuurlijke vakanties met (dagenlange) wandeltochten, boottochten of zelfs beklimmingen van rotswanden, maak dan met Thiosane Travel een actieve reis.

West Afrika kent een grote veelzijdigheid aan klimaten en landschappen en biedt veel voor de buitensport liefhebber.De meerwaarde van een actieve vakantie in West Afrika is dat je naast de avontuurlijke en gevarieerde omgeving ook kennis kunt maken met een verscheidenheid aan unieke culturen.

Wandelen                                                                                                                                                   Je kunt dagenlange wandeltochten maken door savannen, bergen, oerwouden of woestijngebieden. De tochten worden gemaakt als dagtochten vanuit een locatie of als meerdaagse tochten met overnachtingen in de natuur waarbij ter plekke de maaltijden klaar moeten worden gemaakt. Zo nodig gaan lokale begeleiders mee om extra materialen te dragen. Je maakt wandelingen in een gebied of land of meerdere wandeltochten in verscheidene landen. De intensiteit van de tochten worden afgestemd op jouw wensen en fysieke mogelijkheden.

Boottochten                                                                                                                                                   West Afrika kent grote rivieren als de Volta, de Niger en de Gambia rivier. Je kunt prachtige boottochten maken waarbij je langs kleine traditionele dorpen komt en door natuurgebieden vaart met de mogelijkheid om wild te zien. Afhankelijk van de locatie en de voorzieningen maak je de tocht in een kleine vissersboot of in een grotere passagiersboot met eventueel de mogelijkheid tot overnachting en koken op de boot. Met de meerdaagse tochten worden ook overnachtingen langs de rivieroever gepland.

Klimmen                                                                                                                                                         Liefhebbers van rotsklimmen kunnen hun hart ophalen in West Afrika. Het gaat hier om avontuurlijk klimmen in gebieden die veelal onbehaakt zijn. Je moet dus wel ervaring hebben met traditioneel klimmen waarbij je tijdens de routes je eigen zekeringen (met nuts, friends en bandslinges) aanlegt. Er zijn hoge bergen om te beklimmen maar mooie en gevarieerde rotswanden en platen.