Studiestages en vrijwilligerswerk in Burkina Faso.

Studiestages door Thiosane Travel in Burkina Faso is:

  • studeren met aandacht voor cultuur en je persoonlijke ontwikkeling.
  • het organiseren en ondersteunen van projecten op jouw vakgebied.
  • het overdragen van je kennis om anderen te helpen.
  • veilig en goed voorbereid op reis gaan.
  • stage doen bij een erkend leerbedrijf met deskundige en ervaren begeleiding

De studiereizen zijn bedoeld voor studenten die een stage plaats zoeken voor hun studie. Je wordt degelijk voorbereid op je studie in Burkina Faso en je krijgt betrouwbare begeleiders in een veilige omgeving. Je leert niet alleen door je werk en je studie, maar de meerwaarde in Burkina Faso is dat je jezelf op een bijzondere wijze ontwikkelt door je contacten en ervaringen met een compleet andere cultuur. In Burkina Faso wordt Frans gesproken, maar de ervaring heeft geleerd dat dat als een waardevolle toevoeging aan je ontwikkeling wordt ervaren. Thiosane Travel biedt cursussen aan om er voor te zorgen dat je snel voldoende Frans spreekt om je stage goed te kunnen volgen. Bovendien krijg je bij de meeste opleidingen extra studiepunten voor het leren van de taal.

Thiosane Travel hanteert als uitgangspunt voor het programma:
32 uur stage per week.
– 1e en 2e week: nog geen stages, acclimatiseren. kennismaking met woon- en werkomgeving, 20 uur Frans les per week.
Het is van belang dat je de basis van de taal Frans beheerst. Voor zover dat niet zo is, verzorgen we de eerste twee weken van je verblijf een cursus Frans waarmee je de taal voldoende beheerst om je werk goed genoeg te kunnen doen.

Er wordt samen met jou gezocht naar een stagerichting en –plaats die het best past bij jouw vak en aansluit bij jouw behoefte om zo te komen tot een optimale leerervaring.
Wij geven er de voorkeur aan om je op meerdere locaties binnen jouw vakgebied stage te laten doen voor een bredere ervaring.

Gedurende je hele verblijf in Burkina Faso is een begeleider van Thiosane Travel 24 uur per dag en 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar. Je kunt bij hem of haar altijd terecht voor vragen over je stage, je verblijf of iets anders.
Je stage wordt begeleid door een stagebegeleider op het werk. Je kunt bij deze persoon tijdens werkuren terecht voor vragen over je stage. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor een begeleider, mogelijk in Nederland die je kunt benaderen voor studiegerichte vragen en problemen.

Stages.

Je doet je stage in of bij de stad Bobo Dioulasso in Burkina Faso. De stageplaatsen die worden aangeboden zijn in:
– een ziekenhuis, verpleegkundige
– een apotheek, apotheker, apothekersassistent
– een kraamkliniek, kraamverpleegkundige
– een muziekschool, docent gitaar, docent piano, docent drum, docent zang, docent blokfluit
– een basisschool, onderwijzer

Daarnaast kunnen we een stageplaats voor je regelen in vrijwel iedere sector, dus laat het gerust weten als je iets anders zoekt.

Duur van de stage.

Je bepaalt in eerste instantie zelf de duur van je stage, maar wij adviseren de duur van minimaal 4 maanden. De eerste maand wordt normaal gesproken vooral besteed aan het leren van de taal, het kennen van het land, de bevolking en je werkplek. In de tweede en derde maand zal je meer aandacht kunnen hebben voor het vergroten van je vakkennis en een beter vervolg geven aan het uitwerken van projecten.

Projecten.
Wij stimuleren ook het bedenken en uitwerken van projecten die je alleen of met anderen kunt uitvoeren. Dit kan in veel gevallen verwerkt worden als onderdeel van je stage.
Burkina Faso behoort tot een van de armste landen ter wereld waar het vaak ontbreekt aan efficiëntie en de middelen. Door middel van projecten kun je dit oplossen. Denk hierbij aan een kliniek waar niet voldoende geneesmiddelen zijn of een muziekschool waar instrumenten ontbreken. Denk hierbij ook aan het introduceren van medische- of onderwijsmethoden die meer resultaten geven.
Een onderdeel van je project kan zijn om dit onder aandacht te brengen van particulieren en bedrijven in Nederland om zo financiële middelen of materialen te krijgen voor het uitvoeren van je project.

Vrijwilligerswerk door Thiosane Travel in Burkina Faso is:

  • werken met aandacht voor je persoonlijke wensen.
  • werken met aandacht voor het land, de bewoners en de cultuur.
  • werken met mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling.
  • werk waarbij je een ander iets biedt en de ander jouw iets te bieden heeft.
  • veilig en goed voorbereid op reis gaan met een ervaren en deskundige reisorganisatie.

Je wordt degelijk voorbereid op je werkzaamheden in Burkina Faso en je krijgt betrouwbare begeleiders in een veilige omgeving. Je leert niet alleen door je werk, maar de meerwaarde in Burkina Faso is dat je jezelf op een bijzondere wijze ontwikkelt door je contacten en ervaringen met een compleet andere cultuur. In Burkina Faso wordt Frans gesproken, maar de ervaring heeft geleerd dat dat geen belemmering hoeft te vormen voor je werkzaamheden. Thiosane Travel biedt cursussen aan om er voor te zorgen dat je snel voldoende Frans spreekt om je werk te kunnen doen.

Waarom studiestages en vrijwilligerswerk in Burkina Faso.

Een vertrouwde, deskundige en ervaren reisorganisatie met een uitgebreid netwerk. 

Thiosane Travel organiseert al reizen naar Burkina Faso sinds 2002 en heeft hier al meer dan 250 reizigers een bijzondere en vaak onvergetelijke reis bezorgd. Veel reizigers hebben opnieuw een reis bij ons geboekt en sommigen zelfs vijf keer!

In al die jaren hebben we mensen leren kennen die van belang kunnen zijn bij het goed laten verlopen van een verblijf in Burkina Faso. Zo hebben we ter plaatse zeer betrouwbare medewerkers en relaties bij politie, justitie, ziekenhuizen, artsen en gidsen.
Het netwerk bevat ook personen in vrijwel iedere bedrijfstak waardoor we voor jou als vrijwilliger ook in vrijwel iedere sector werk kunnen regelen.
Thiosane Travel heeft een goed verzorgd en comfortabel gastenverblijf en betrouwbare gastadressen waar je op de Burkinese manier kunt wonen.
Thiosane Travel is een door het SBB erkend leerbedrijf.

Een degelijke reisvoorbereiding.

Je wordt vanaf je aanmelding voorgelicht over en begeleid met de voorbereidingen voor je reis. Sommige voorbereidingen moet je zelf doen, maar wij kunnen je bij alles adviseren en veel voorbereidingen voor je doen.
In de besprekingen komt aan de orde:
– de keuze voor je stage- of werkplaats en de duur van je verblijf.
– Het soort verblijf (in het gastenverblijf van de organisatie of in een gastgezin in de stad of in een dorp)
– wat er van jou wordt verwacht bij jouw verblijf in Burkina Faso.
– medische aspecten zoals vaccinaties, inentingen en wat te doen bij ziekte.
– eventuele aandachtspunten en aanpassingen als gevolg van je gezondheid.
– Wat je mee moet nemen op de reis.
– De keuze voor communicatie-, betaal- en vervoersmiddelen in Burkina Faso
– De leefomstandigheden, hygiëne, gewoontes/gebruiken en het klimaat van het land. Wat is anders en waar moet je rekening mee houden. Wat kun je wel en wat kun je beter niet doen.
– De mogelijkheden voor het boeken van een vlucht naar Burkina Faso en terug naar Nederland.
– Hoe je het beste contact onderhoudt met de mensen in Nederland.
– Extra’s zoals: het doen van activiteiten, workshops, cursussen en excursies in het land of de landen er om heen.

Uitwisseling van vakkennis.

Zoals jij leert van de Burkinezen met jouw stage zullen zij ook van jou kunnen leren.
Een aantal waardevolle en bijzondere aspecten van je stage in Burkina Faso zijn:
– je breidt je vakkennis uit met aspecten die je in Nederland niet tegen zou komen. dit geldt zowel op vaktechnisch gebied als ook door een andere manier van denken en handelen in een andere cultuur.
– je helpt je collega’s en wellicht ook het land door het overbrengen van jouw vakkennis en het opzetten en ondersteunen van projecten.
– door het overbrengen van jouw kennis aan anderen wordt je nog meer bewust van je eigen handelen wat je leerervaring en vakkennis verdiept.

Aandacht voor het land, de bewoners en de cultuur.

Een van de belangrijkste redenen voor je studie of werk in Burkina Faso is het feit dat je in een totaal andere cultuur en leefomgeving bent. Als je hier aandacht voor hebt, dan is alleen dit al een verrijking van je leven, nog los van alles dat je op je vakgebied kunt leren.
Juist dit is een van de specialiteiten van Thiosane Travel. Door jarenlange ervaring met excursies in het land en de vele contacten met de Afrikaanse bevolking kunnen wij je als geen ander het land laten zien en de cultuur leren kennen.
Gedurende je verblijf kun je met ons excursies maken naar traditionele dorpen, prachtige natuurgebieden en leren ontdekken wat het Afrikaanse leven inhoudt. We kunnen je een scala van excursies aan bieden variërend van eendaagse tot meerdaagse excursies die je alleen, met studiegenoten of mensen die je uit Nederland komen bezoeken, kunt maken.
Je kunt bij ons ook workshops volgen op het gebied van muziek, dans of oude ambachten zoals houtsnijden, bronsgieten, sieraden maken, batikken, pottenbakken en weven.
Ben je sportief dan kun je een- of meerdaagse wandelingen maken in de savannen, sportklimmen of er gewoon op de fiets op uit gaan.

Samen met familieleden, partners en vrienden.

Familieleden, partners en vrienden worden zoveel mogelijk betrokken bij de gesprekken voorafgaand aan de reis en worden tijdens de reis ook over het verloop op de hoogte gehouden. Het is voor hun net als voor jou, prettig om een indruk te hebben van wat je kunt verwachten.
In het geval van een probleem nemen wij desgewenst voor jou contact op met door jouw van tevoren opgegeven contactpersonen.
We bemoedigen het uitnodigen van partners, vrienden en familieleden in Burkina Faso. Het zal voor jou vrijwel onmogelijk zijn om jouw beleving in Burkina Faso op anderen over te brengen. Als anderen hier bij je zijn dan vergroot je de ervaring door dat met anderen te delen en kunnen zij met jou meegenieten van het land.
Thiosane Travel is een specialist in het verzorgen van een programma voor een onvergetelijke reis.

Wat er van jou wordt verwacht.

– Dat je je 100% inzet voor je stage en je je opleiding en werk serieus neemt.
– Dat je met respect omgaat met de Burkinezen, studiegenoten en begeleiders.
– Dat je de waarden en normen van het land en de cultuur respecteert en je je houdt aan de regels van het land.
– Dat je flexibel, geduldig en creatief bent op momenten dat in Burkina Faso iets niet loopt zoals je had verwacht.
– Dat je meteen bij de reisleiding melding maakt van iets waar je last van hebt of anders zou willen en zeg het ook gerust als je ergens tevreden over bent.