Wie zijn wij.

Thiosane Travel is in 2002 opgericht door Marlon Read. Marlon is aan het conservatorium afgestudeerd als muziekdocent. Het organiseren van reizen ligt voor hem in het verlengde van zijn studie waarbij de nadruk ligt op mensen in contact brengen met en leren over andere culturen.

Hoewel Marlon de Nederlandse nationaliteit heeft, is West Afrika evengoed zijn thuis geworden. Wat daaraan bijdraagt is dat een deel van zijn voorouders Afrikanen waren en dat hij is geboren in Suriname, dat veel overeenkomsten vertoont met West Afrika .

Moussa is gids en Afrika kenner. Hij woont in Burkina Faso, waar Thiosane Travel begon met het organiseren van reizen. Moussa organiseert en begeleid reizen. Hij geeft ook adviezen bij het samenstellen van reisprogramma’s.

Naast zijn werkzaamheden bij het reizen begeleidt Moussa ook hulpprojecten ter ondersteuning van de armen en de ontwikkeling van onderwijs in Burkina.

Davy is een student in Burkina Faso die met veel passie reizen begeleid. Hij spreekt een beetje Engels en is een goede chauffeur. Davy doet ook administratieve werkzaamheden voor Thiosane Travel.

 

 

Rosine is de gastvrouw in Burkina Faso. Naast haar werkzaamheden als onderwijzeres voorziet zij de reizigers van maaltijden of begeleidt ze ze op kortere trips. Rosine wordt ook vaak ingezet bij het begeleiden van reizigers op de markt of voor het tonen en leren over Afrikaanse huishoudelijke gebruiken en het bereiden van maaltijden.

Rosine heeft ook de leiding over een hulpproject dat is opgezet om kinderen uit de armste gezinnen de mogelijkheid te geven om naar school te gaan.

Belinda woont in Nederland en zij assisteert met administratieve werkzaamheden. Zij is een ervaren Afrika reiziger die al vele keren in Burkina Faso is geweest.

 

Sita is sociologe en werkt behalve voor Thiosane Travel ook al jarenlang voor meerdere Amerikaanse ne Europese organisaties met het organiseren en begeleiden van projecten op het gebied van gezondheid en voorlichting.

Voor Thiosane Travel begeleidt Sita reizigers of ze helpt met de voorbereiding en uitvoering van reisprogramma’s.