Ontwikkelingshulp.

Een van de belangrijkste redenen om te beginnen met het organiseren van reizen in Burkina Faso was om een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van Burkinezen. Burkina Faso was toen en is nu nog steeds een van de armste landen van de wereld. Werkeloosheid en armoede is hoog.

Vanaf het begin dat er reizen werden georganiseerd was er een goede samenwerking tussen Thiosane Travel en de Burkinezen die een belangrijk deel van de werkzaamheden op zich namen en daarmee belangrijk waren voor de organisatie. Thiosane Travel was op zijn beurt belangrijk voor de Burkinezen die inkomsten verkregen die belangrijk waren voor personen en families. Deze samenwerking bestaat gelukkig nog steeds en hoewel het werkterrein van Thiosane Travel zich heeft verlegd naar heel West Afrika is Burkina Faso nog steeds de basis.

Een welkome bijkomstigheid was dat veel reizigers een spontane financiële bijdrage leverden aan de hulp van de Burkinezen. Thiosane Travel kon deze financiële steun uitbesteden aan personen en organisaties in Burkina Faso die op hun beurt projecten organiseerden en ondersteunden zoals het bouwen van scholen, betalen van schoolgeld en het bieden van medische hulp.

Het is nog steeds mogelijk om via de contacten van Thiosane Travel personen en projecten in Burkina Faso te steunen. Desgewenst word je op de hoogte gehouden van de projecten en de besteding van je bijdrage.

Als je belangstelling hebt of vragen, neem dan gerust contact met ons op.