Workshops en cursussen: muziek, dans en ambachten.

Hou je van een actieve vakantie waar in je dingen doet en leert dan kun je met Thiosane Travel een programma maken met workshops en cursussen. Er zijn mogelijkheden voor workshops van een dagdeel tot cursussen van een aantal weken. Natuurlijk kun je ook meerdere workshops en cursussen combineren. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden.

Muziek en dans.                                                                                                                          De muziek- en danscursussen zijn geschikt voor zowel beginnende als zeer gevorderde spelers en dansers. Het gaat hier om traditionele West Afrikaanse muziek op traditionele West Afrikaanse instrumenten zoals de djembé, bastrommels, balafoon, tama/talking drum, ngoni en fluit. De danscursussen bestaan uit lessen met een dansdocent en begeleidingsgroep, waarbij verschillende dansen van verschillende stammen en rituelen kunnen worden geleerd. De cursussen worden verzorgd door professionele en ervaren musici en dansers.

Ambachten                                                                                                                                                    Veel oude ambachten komen in West Afrika nog steeds voor, zoals houtsnijden, bronsgieten, pottenbakken, batikken en sieraden maken. Dit zijn oude tradities veelal voorgehouden aan bepaalde families. Je kunt met Thiosane Travel een programma samenstellen van een dag tot een aantal weken waarbij je samenwerkt met de ambachtsman of – vrouw om het op de Afrikaanse manier te leren.

Instrumentbouw                                                                                                                                             West Afrika kent een lange traditie van instrumentbouw. Het gaat hierbij niet alleen om trommels, maar ook om fluiten en verschillende soorten xylofoons. Je kunt met de instrumentbouwer meewerken om te leren een instrument te bouwen dat je vervolgens mag houden en kunt leren bespelen.

Koken                                                                                                                                                            Het is bekend dat ieder land en iedere streek zijn eigen gerechten kent, afhankelijk van aanwezige flora en fauna. Daarnaast wordt het soort gerecht ook bepaald door de gewoonten en tradities van verschillende stammen. Behalve het leren bereiden van deze gerechten, leer je ook om om te gaan met de (vaak beperkte) aanwezige kookmiddelen.