Waarom studiestages en vrijwilligerswerk met Thiosane Travel

Een vertrouwde, deskundige en ervaren reisorganisatie met een uitgebreid netwerk. 

Thiosane Travel organiseert al reizen naar Burkina Faso sinds 2002 en heeft hier al meer dan 250 reizigers een bijzondere en vaak onvergetelijke reis bezorgd. Veel reizigers hebben opnieuw een reis bij ons geboekt en sommigen zelfs vijf keer!

In al die jaren hebben we mensen leren kennen die van belang kunnen zijn bij het goed laten verlopen van een verblijf in Burkina Faso. Zo hebben we ter plaatse zeer betrouwbare medewerkers en relaties bij politie, justitie, ziekenhuizen, artsen en gidsen.
Het netwerk bevat ook personen in vrijwel iedere bedrijfstak waardoor we voor jou als vrijwilliger ook in vrijwel iedere sector werk kunnen regelen.
Thiosane Travel heeft een goed verzorgd en comfortabel gastenverblijf en betrouwbare gastadressen waar je op de Burkinese manier kunt wonen.
Thiosane Travel is een door het SBB erkend leerbedrijf.

Een degelijke reisvoorbereiding.

Je wordt vanaf je aanmelding voorgelicht over en begeleid met de voorbereidingen voor je reis. Sommige voorbereidingen moet je zelf doen, maar wij kunnen je bij alles adviseren en veel voorbereidingen voor je doen.
In de besprekingen komt aan de orde:
– de keuze voor je stage- of werkplaats en de duur van je verblijf.
– Het soort verblijf (in het gastenverblijf van de organisatie of in een gastgezin in de stad of in een dorp)
– wat er van jou wordt verwacht bij jouw verblijf in Burkina Faso.
– medische aspecten zoals vaccinaties, inentingen en wat te doen bij ziekte.
– eventuele aandachtspunten en aanpassingen als gevolg van je gezondheid.
– Wat je mee moet nemen op de reis.
– De keuze voor communicatie-, betaal- en vervoersmiddelen in Burkina Faso
– De leefomstandigheden, hygiëne, gewoontes/gebruiken en het klimaat van het land. Wat is anders en waar moet je rekening mee houden. Wat kun je wel en wat kun je beter niet doen.
– De mogelijkheden voor het boeken van een vlucht naar Burkina Faso en terug naar Nederland.
– Hoe je het beste contact onderhoudt met de mensen in Nederland.
– Extra’s zoals: het doen van activiteiten, workshops, cursussen en excursies in het land of de landen er om heen.

Uitwisseling van vakkennis.

Zoals jij leert van de Burkinezen met jouw stage zullen zij ook van jou kunnen leren.
Een aantal waardevolle en bijzondere aspecten van je stage in Burkina Faso zijn:
– je breidt je vakkennis uit met aspecten die je in Nederland niet tegen zou komen. dit geldt zowel op vaktechnisch gebied als ook door een andere manier van denken en handelen in een andere cultuur.
– je helpt je collega’s en wellicht ook het land door het overbrengen van jouw vakkennis en het opzetten en ondersteunen van projecten.
– door het overbrengen van jouw kennis aan anderen wordt je nog meer bewust van je eigen handelen wat je leerervaring en vakkennis verdiept.

Aandacht voor het land, de bewoners en de cultuur.

Een van de belangrijkste redenen voor je studie of werk in Burkina Faso is het feit dat je in een totaal andere cultuur en leefomgeving bent. Als je hier aandacht voor hebt, dan is alleen dit al een verrijking van je leven, nog los van alles dat je op je vakgebied kunt leren.
Juist dit is een van de specialiteiten van Thiosane Travel. Door jarenlange ervaring met excursies in het land en de vele contacten met de Afrikaanse bevolking kunnen wij je als geen ander het land laten zien en de cultuur leren kennen.
Gedurende je verblijf kun je met ons excursies maken naar traditionele dorpen, prachtige natuurgebieden en leren ontdekken wat het Afrikaanse leven inhoudt. We kunnen je een scala van excursies aan bieden variërend van eendaagse tot meerdaagse excursies die je alleen, met studiegenoten of mensen die je uit Nederland komen bezoeken, kunt maken.
Je kunt bij ons ook workshops volgen op het gebied van muziek, dans of oude ambachten zoals houtsnijden, bronsgieten, sieraden maken, batikken, pottenbakken en weven.
Ben je sportief dan kun je een- of meerdaagse wandelingen maken in de savannen, sportklimmen of er gewoon op de fiets op uit gaan.

Samen met familieleden, partners en vrienden.

Familieleden, partners en vrienden worden zoveel mogelijk betrokken bij de gesprekken voorafgaand aan de reis en worden tijdens de reis ook over het verloop op de hoogte gehouden. Het is voor hun net als voor jou, prettig om een indruk te hebben van wat je kunt verwachten.
In het geval van een probleem nemen wij desgewenst voor jou contact op met door jouw van tevoren opgegeven contactpersonen.
We bemoedigen het uitnodigen van partners, vrienden en familieleden in Burkina Faso. Het zal voor jou vrijwel onmogelijk zijn om jouw beleving in Burkina Faso op anderen over te brengen. Als anderen hier bij je zijn dan vergroot je de ervaring door dat met anderen te delen en kunnen zij met jou meegenieten van het land.
Thiosane Travel is een specialist in het verzorgen van een programma voor een onvergetelijke reis.

Wat er van jou wordt verwacht.

– Dat je je 100% inzet voor je stage en je je opleiding en werk serieus neemt.
– Dat je met respect omgaat met de Burkinezen, studiegenoten en begeleiders.
– Dat je de waarden en normen van het land en de cultuur respecteert en je je houdt aan de regels van het land.
– Dat je flexibel, geduldig en creatief bent op momenten dat in Burkina Faso iets niet loopt zoals je had verwacht.
– Dat je meteen bij de reisleiding melding maakt van iets waar je last van hebt of anders zou willen en zeg het ook gerust als je ergens tevreden over bent.